Gitte Meilandt Siersbæk

Gitte er 39 år og bosat i Padesø – i landlig idyl udenfor Morud på nordfyn.

Folkeskolen foregik på Bakkeskolen i Erritsø, efterfulgt af to år på efterskole i sønderjylland. Herfra fulgte to år på HF i Fredericia og efter studenterhuen kom på i 1999 bød et kommende år på et voluntørophold i Filippinerne, hvorefter Gitte flyttede til Århus og påbegyndte studiet til fysioterapeut i år 2002.

I januar 2006 kom fysioterapeut-titlen i hus, men job som børnefysioterapeut var der ikke mange af, hvorfor Gitte rejste med sin, dengang kæreste – nu mand, til Grønland. 5 år fløj hurtigt forbi mens Grønland for alvor kom ind under huden. Men ønsket om at komme tættere på familien og videre i karrieren førte dem tilbage til Danmark, hvor et lille landsted i Padesø blev rammen for opstarten af Gittes Børnefysioterapi, en bryllupsfest, første barn i 2013 og andet barn i 2015. To fantastiske drenge på nu 4 og 5 år.

Gittes Børnefysioterapi startede hun på baggrund af et ønske om at være fri af kommunale rammer for hvad hun måtte tilbyde familier og børn. I begyndelsen var det en deltidsvirksomhed hvor hun kørte ud hjemmefra og kombinerede det med et job som børneterapeut i Hedensted kommune. I 2015-2016 skulle klinikken for alvor prøves af og Gitte drev fuldtidsklinik i Odense. Men ønsket om at få mere fodfæste i undervisningsverdenen førte til at Gittes påbegyndte kandidat i fysioterapi-studiet i 2016, og klinikken blev igen deltids, hvilket den har været indtil for ganske nyligt. Et job hos Børnespecialisterne i Odense, blev afgørende for at klinikken lukker helt ned.

Gitte har altid været optaget af motorisk udvikling og motoriske vanskeligheder – specielt hos førskolebørn. Gennem megen studie af neuropædagogik og neuropsykologi sammen med rollen som VISO specialist for Vejlefjord Børneneurocenter, har fokus i de senere år flyttet sig mere mod generel trivsel hos småbørn og nybagte familier. Især mekanismerne mellem kemien i hjernen, kroppens funktion og samspillet mellem forældre og børn optager Gitte. 

Foredrag

“Nærvær – hver dag”

Foredraget her er relevant for dig, der er nybagt forælder, eller snar bli’r det. Gitte taler mest ind i de første 2-3 år af barnets liv.

Emner til foredraget spænder vidt fra viden om den normal motoriske udvikling, og hvornår man skal være opmærksom på eventuelle vanskeligheder, til viden om gode vaner ifm putning, stress i hverdagen, skærmtid, hvordan man kan lege/aktivere sit lille barn, hvornår blir det for meget/for lidt og over i emner omhandlende spejling og konfliktløsning – og hvorfor de her første år, er så vigtige ift at lære vores børn sociale kompetencer. Og hvorfor vi ikke skal slå os selv oven i hovedet når vi fejler.

Foredraget er for dig
– der vil inspireres
– der vil ha’ god råd til at bryde dårlige vaner ifm fx putning eller skærmtid
– der ikke aner hvad du skal lave med dit lille barn
– dig der ofte bruger skærmen, fordi det er nemt
– der der bare er træt med træt på – Det her foredrag gi’r dig ikke mere at lave, men gi’r dig ro i sindet.